Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bart Michiels : "Geslaagde Neteland jobbeurs bij Group DC Grobbendonk, samenwerken is dé kracht"

Jobbeurs DC Grobbendonk

Neteland Welzijn&Zorg mocht vanmiddag een unieke jobbeurs openen bij Group DC in Grobbendonk.

"Zo hebben we aangetoond wat lokale besturen kunnen als ze samenwerken. Samenwerken onderling, en samenwerken met andere organisaties en ondernemingen", dat is de kracht van het Neteland samenwerkingsverband klinkt het.

"Met Neteland Welzijn&Zorg, VDAB, UNIZO, VOKA en Ligo brachten we maar liefst 28 lokale werkgevers samen en organiseerden een de beurs voor meer dan 200 werkzoekenden, die we via de OCMW’s, de dienst activering van Neteland en samen met Ligo heel actief voorbereiden op hun sollicitaties", zegt Herentalse schepen Bart Michiels.

"We zorgden er zelfs voor dat ze via een shuttlebus naar de beurs geraakten. We reikten uit naar hen, en klampten hen aan.  Mensen hebben nood aan een job, en bedrijven aan talent. En toch vinden ze elkaar niet altijd. Als we de, oh,  zo belangrijke werkzaamheidsgraad van 80% willen halen, dan zitten beleidsmakers vaak met de handen in het haar.

Ook VDAB kan het niet alleen.

Daarom werkten we samen. De OCMW’s en de dienst activering voor Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar zien nog een vijvertje van werkzoekenden. Voor die mensen is het ook niet altijd eenvoudig om een eerste stap te zetten. Daarom zetten we heel actief in op de toeleiding naar gepast werk.

Op dat vijvertje lieten we vandaag 28 werkgevers vissen. Een vijvertje van potentiële werknemers die ze anders niet zouden opgevist krijgen.

1 lokaal bestuur had dit niet alleen gekund. Maar door dit op Netelandniveau te tillen, betrek je meteen de bedrijven van heel Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar erbij. Op die schaal kan je dus zowel voor werkgevers als voor werkzoekenden perfect beginnen werken. En mekaar versterken.

De eerste contacten waren alvast hartverwarmend en veelbelovend. Zowel de sollicitanten als hun toekomstige werkgevers hadden dit nog nooit meegemaakt."

 

Ilse Tindemans, provinciaal manager Industrie van VDAB: "Deze jobbeurs past perfect in de samenwerking tussen VDAB, de betrokken lokale besturen, Voka Welt, Unizo en Ligo. Daarnaast willen we met de aanwezigheid van onze poetsmobiel en promo-unit industrie de aanwezige werkzoekenden warm maken voor een opleiding of job in een van deze sectoren. Op deze manier helpen we bedrijven bij het invullen van hun (knelpunt)vacatures."

Op de foto : Bart Michiels, Marianne Verhaert, Martine Taelman en Priscilla Geluykens / BM NNieuws.

Jobbeurs Neteland

Jobbeurs Neteland

Bart Michiels schepen in Herentals

Bart Michiels schepen in Herentals

Unieke jobbeurs bij Group DC Grobbendonk : samenwerken is dé kracht"

Unieke jobbeurs bij Group DC Grobbendonk : samenwerken is dé kracht"

Geslaagde jobbeurs bij Group DC Grobbendonk : samenwerken is dé kracht"

Geslaagde jobbeurs bij Group DC Grobbendonk : samenwerken is dé kracht"

Bannerlaan 75, Grobbendonk, België

Jobbeurs DC Grobbendonk

Deel dit artikel